skip to Main Content
+387 61 408 325 info@instalaterr.com
Kako Sve Možete Uštedjeti Na Računima Za Grijanje

Kako sve možete uštedjeti na računima za grijanje

Dolaskom hladnijih dana već ste sigurno poduzeli neke mjere kako biste uštedjeli na grijanju i zadržali toplinu u stanu, a uz topliju posteljinu, papuče i dekicu dok se odmarate, možete napraviti još nekoliko koraka.

Stariji prozor i drvenarija

Imate li stariju drvenariju, lako je moguće da toplina izlazi iz prostorija, a to znači i veći račun za grijanje. Možete si pomoći tako da silikonom popunite oštećenja, a on nije skup i dovoljan vam je jedan dan da sve dovedete u red.

Trake za vrata i prozore

Na štokove vrata i okvire možete staviti samoljepljive trake upravo za tu namjenu pa će oni bolje prijanjati i neće propuštati toplinu.

Kutije za roletne

Ovo mjesto često je zaboravljeno, a kod starije gradnje kroz otvore odnosno drvene kutije, u kojima se nalaze rolete, toplina lako prolazi. Njih možete popuniti gumenim ili spužvastim komadima, a složite ih tako da ne smetaju okretanju roleta.

Zaštitnici za vrata

Oni se najčešće koriste protiv propuha jer se polegnu na parket ili pločice ispred vrata, ali su i odličan izolator.

Iskoristite sunce

Svaki lijep i sunčan dan iskoristite tako da razmaknete zavjese jer će sunce pomoći održavanju topline u stanu. Naravno, čim sunce počne zalaziti, vratite zavjese.

Tepisi

Zimi su vrlo korisni jer sprečavaju toplinu da prolazi kroz podove, a možete staviti i dodatne staze ako vam odgovaraju.

Stari trik s aluminijskom folijom

Za ovo doista gotovo svi znaju, ali nije naodmet ponoviti – stavite komade folije iza radijatora pa će on odašiljati toplinu prema unutrašnjosti prostorije.

Back To Top