skip to Main Content
+387 61 408 325 info@instalaterr.com

Toplotne pumpe Vaillant – grijanje budućnosti

Veća udobnost grijanja sa energijom iz prirode

Želite li da se grijete, a pri tom da čuvate životnu sredinu i štedite energiju i novac? Sistemom koji štiti prirodne resurse, jer koristi isključivo obnovljive izvore energije umesto fosilnih goriva? Toplotnim pumpama Vaillant izabrali ste sistem grijanja koji je već sada prilagođen budućnosti.

Toplotne pumpe, koriste geotermalnu energiju iz zemlje, podzemnih voda ili vazduha i tako doprinose značajnoj uštedi na troškovima grijanja. Ne proizvode štetne emisije i rade vrlo efikasno čak i na niskim spoljašnjim temperaturama.

Toplotne pumpe su uređaji koji toplotnu energiju sa niskog temperaturnog nivoa dižu na viši temperaturni nivo, prihvatljivu za adekvatnu primenu u odgovarajućem sistemu distribucije toplote.

Korištenjem obnovljivih izvora energije dobićete neiscrpan izvor energije koji Vam besplatno stoji na raspolaganju i koji će pokriti 75% ukupne potrebne toplotne energije potrebne za rad toplotne pumpe. Ostalih 25% energije potrebne za rad kompresora pokriće se električnom energijom.

Zašto Vaillant?

  • 145 godina tradicije i iskustva
  • Zajamčena kvaliteta – Njemački inženjering
  • Brand br.1 u Bosni i Hercegovini

Zašto su toplotne pumpe optimalno rešenje?

Ušteda energije i novca

Sunčeva energija je akumulirana u vazduhu, zemlji i podzemnim vodama. Toplotna pumpa koristi energiju spoljašnje sredine za grijanje/hlađenje unutrašnjosti Vašeg doma.

Od 100% toplotne energije toplotna pumpa koristi samo 25% električne energije za rad. Ostalih 75% je besplatna toplotna energija iz spoljašnje sredine.

Proizvedite sami energiju za svoju toplotnu pumpu.

Još je ekonomičnije kada kombinujete svoju toplotnu pumpu sa fotonaponskim sistemom – jer vrlo lako generišete struju za toplotnu pumpu pretvaranjem sunčeve svetlosti.

Tihi rad

Vaillant toplotne pumpe su jedne od najtiših na tržištu.

Nizak nivo buke omogućava da se spoljašnja jedinica Vaillantove toplotne pumpe bez problema ugradi čak i u gradskim zonama sa strogim ograničenjima buke.

Sigurnost i pouzdanost

Postoji zabluda da tehnologija toplotnih pumpi još uvek nije do kraja razvijena. Jeste li znali da su prve toplotne pumpe stavljene u upotrebu pre više od 100 godina? Od tada su prošle kroz kontinuirani razvoj i postale su jedna od najsigurnijih i najpouzdanijih tehnologija grijanja i hlađenja širom sveta.

Umreženost i mogućnost nadogradnje

Vaillant toplotne pumpe su pravi timski igrači. One vole da rade i komuniciraju u sistemu, npr. sa ventilacijom stambenog prostora ili fotonaponskim sistemom. Ako želite da koristite još više izvora obnovljivih izvora energije – nema problema. Sve Vaillantove uređaje lako je instalirati i integrisati u sistem. Sistemi se mogu po potrebi nadograđivati. Zahvaljujući eBUS interfejsu, sve se može jednostavno podesiti i regulisati.

Visok nivo udobnosti

Vaillant toplotne pumpe postavljaju standard kada je reč o udobnosti doma. Pružaju udobnost grijanja, hlađenja i tople vode tokom čitave godine.

Lakoća upravljanja

Bez obzira da li upravljate sistemom toplotne pumpe ili upravljate složenim sistemom grijanja i hlađenja u kombinaciji sa fotonaponom i ventilacijom –multiMATIC aplikacija omogućuje regulaciju putem pametnog telefona, gde god da se nalazite. Dodatno možete postaviti svoje lične parametre i odabrati primanje saveta za optimizaciju potrošnje.

Hlađenje tokom ljetnih meseci

Vaillant toplotne pumpe uvek osiguravaju udobne temperature u domu – čak i kada ljetna vrućina postane nepodnošljiva. U zavisnosti od toga koja se energija iz spoljašnje sredine koristi (vazduh, zemlja, voda) i u zavisnosti od željene izvedbe, Vaša Vaillantova toplotna pumpa može da hladi aktivno ili pasivno.

 

Vaillantove toplotne pumpe u par riječi

Bez obzira na to da li se radi o novogradnji ili postojećim objektima – Vaillant ponuda toplotnih pumpi odgovara različitim izvorima grijanja i objektima. Vaillant proizvodni program je svestran i raznolik, ali postoje neke stvari na koje možete da računate bez obzira koju ste toplotnu pumpu izabrali:

  • Visoka kvaliteta, izdržljivost i pouzdanost
  • Efikasnost i ekološka prihvatljivost
  • Savršena kompatibilnost sa ostalim komponentama sistema Vaillant
  • Mogućnost upravljanja sistemom putem aplikacije na pametnom telefonu
  • Potrošački kreditit za energetsku efikasnost

Tehnologija rada toplotne pumpe

Visoko efikasna tehnologija Vaillant toplotne pumpe radi suprotno načelu frižidera. Dok frižider prenosi toplotu iznutra prema spolja, toplotna pumpa koristi toplotu iz spoljašnje sredine i prenosi na radni medijum odnosno na sistem grejanja.

Vaillant toplotne pumpe koriste do 75 posto energije iz besplatne toplote koju priroda akumulira u vazduhu, u zemlji ili u podzemnim vodama. Više o ovoj inteligentnoj tehnologiji saznajte u videozapisu.

Da li želite da kupite toplotnu pumpu?

Tri jednostavna koraka do vaše toplotne pumpe

1. Planiranje

Obratite nam se kako bismo popričali o uslovima ugradnje toplotnih pumpi, kao i o investicionim troškovima. Možete nas kontaktirati na broj telefona: +387 61 408 325 ili na email: info@instalaterr.com.

2. Istraživanje

Više o toplotnim pumpama možete saznati i OVDJE.

3. Kupovina

Ukoliko ste se odlučili za ugradnju toplotne pumpe, kontaktirajte nas za ponudu i ugradnju, jer je OR “Instalater Ramić” ovlašteni distributer i instalater za Vaillant toplotne pumpe.

 

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA UGRAĐENA TOPLOTNA PUMPA

Back To Top